Yunnan baiyao – Ett mirakelmedel för sårläkning

Alla bör ha Yunnan Baiyao i sin medicinlåda.

Yunnan Baiyao eller Yunnan Paiyao är en av de där grejerna som verkar för bra för att vara sant. Fast det är sant! Yunnan Baiyaos förmåga att levra blod har gett den ett lika stort rykte i Kina som penicilin har här.

Jag hörde talas om det från en vän som just kommit tillbaka från Kina. En dag råkade han skära sig när han rakade sig och det var ett sånt sår som var litet men bara inte vill sluta blöda. Så hans Kinesiska hustru gav honom ett pulver som han tog på såret och den slutade blöda med en gång!

Yunnan Baiyao med nödpiller
Jag bestämde mig att kolla upp den för jag ville gärna ha en medicin som jag kan använda på små och stora sår. Detta är vad jag hittade:

Yunnan Baiyao kommer från Yunnan i Kina. Baiyao betyder ordagrant ”vit-medicin”, så ”vit medicin från Yunnan, med andra ord. Det är en Kinesisk örtmedicin som är höljd i dunkel. Kinesiska staten gillar inte att avslöja sina hemligheter, speciellt inte när de är så värdefulla. Det brukar jämföras med hemlighetsmakeriet runt Coca cola, fast personligen föredrar jag Yunnan Baiyao.

Den utvecklades av Qu Huangzhang (Tjy Hwang-Djang) år 1902 och används för att levra blod. Sedan 1932 har den räddat livet på många soldater och används regelbundet i Kinesiska sjukhus före och efter operationer. Det sägs att när USA krigade Vietnam såg de ofta Viet-congsoldater som överlevde skador som annars skulle varit dödliga genom att äta ett mystiskt litet rött piller… Detta piller kallas ”nödsituationspillret” och det kommer faktiskt ett sånt i varje flaska med pulver!

Yunnan Baiyao-paketet

Självklart ville jag ha detta! Så jag gick online och kollade och såg att Amazon.com sålde den. Hen hao!

Så jag beställde 6 flaskor med pulver. Det fanns som piller och plåster också, fast jag tyckte pulvret skulle nog bli mer mångsidigt.

Uppackat, med nödpiller längst ner

Efter några dagar kom det hem till mig och jag har använt det på både små och stora sår sen dess, med mycket framgång. Det levrar verkligen blodet snabbt. Och en annan lustig egenskap är att om man äter det (i pillerform) förbättrar det blodomloppet och gör så man klarar blodförlust bättre.
Nödpillret hittade jag som förväntat inne i varje flaska. Det tog jag och slog in i lite plast och stoppade i min plånbok. Så om jag skulle bli påkörd, knivhuggen eller skjuten så tar jag bara den och så klarar jag mig! Ha ha!

Nödpillret i min plånbok

 

Detta är en av de grejer alla borde ha i sin medicinlåda eller plånbok, för allt från småsår till traumatisk blodförlust. Så testa själv och skaffa lite idag.