Ont i gallan? Här är 8 effektiva huskurer mot gallblåsebesvär från Dr. Seeger.

Citron är bra för så många saker så det inte är klokt. Det hjälper mot mjäll också!

Oj, vad gott det var! Kanske inte borde tagit så mycket skinka, men ibland får man unna sig…” Plötsligt hugger det till i magen på höger sida och du börjar känna dig lite illamående. Smärtan kanske känns ända upp mot skuldrorna och du känner att du nästan måste spy. Vad är det som händer?

Du kan ha problem med gallblåsan. Det är många som får ont i gallan, oftast när de just ätit något olämpligt. Problem med gallblåsan beror ofta på en felaktig diet, så för långvarig lindring bör du se över vad det är du äter och utesluta sådant som orsakar problem med gallanDr. Judy Seeger ger en lista på de matartiklar som skapar mest problem: 92% av undersökta patienter får problem av ägg, 63% av fläskkött, 52% av lök, 34% av kyckling, 24% av mjölk, 21% av kaffe och 18% får problem av apelsiner.  Men hon ger också en lista på 8 enkla huskurer som du kan ta till när smärtan i gallan kommer.

8 huskurer för gallbesvär

Äpplejuice. Drick äppeljuice om du har ont i gallblåsan. Äppeljuicen ska vara naturlig, ej från koncentrat och väldigt gärna uppvärmd. Värm inte upp den i micron bara. Kan du göra den färsk är det jättebra. Kan kombineras med äppelcidervinäger för bättre effekt. Drick 1 dl äppelcidervinäger följt av 2 dl äpplejuice. Drick varje timme tills smärtan är borta

Citroner. Skär och krama ut juicen. Drick färsk. Du kan krama den direkt i munnen.

Värm upp området. Ta en varmvattenflaska eller en varm vetekudde och håll mot höger sida. Detta kan lindra smärtan. Att ta ett varmt bad är också lindrande.

Kamomillte eller pepparmintste. Tag 2-3 påsar i en kopp hett vatten och låt dra i 5 min. Du kan gärna ta en påse av varje och blanda för bättre effekt.

Ricinoljeinpackning. Dränk en bit tyg i ricinolja och lägg på höger sida under bröstkorgen. Täck med ett ark plastfolie och lägg en varm vetekudde eller ännu bättre en elektrisk värmefilt över. Bandagera och lämna på över natten. På morgonen ska du må bra igen.

Alfalfa-tabletter. Alfalfa eller Lucern är bra för gllan. Tugga eller svälj tabletter enligt instruktioner och drick vatten.

Gör rödbetsjuice. Drick med en gång. Har du ingen juicemaskin kan du koka dem mjuka och äta upp dem istället.

Gör te på maskros. Låt dra en hel timme om du har tid te.

Gallblåsesköljning och andra metoder

Har du mycket problem med gallblåsan kan det bero på gallstenar. Innan du går och opererar bort din gallblåsa bör du testa några gallstenssköljningar. Dr. Seeger har en detoxkur för gallan som hjälpt många med gallproblem. Andreas Moritz är också lite av en auktoritet på området. Kolla på hans video ”The Amazing Liver & Gallbladder flush” som han säger hjälper många med allehanda hälsoproblem. Annars har också ett enkelt kaffelavemang en väldigt uttömmande effekt på gallan.

Berätta om vad du tycker eller hur dessa huskurer hjälpt dig mot smärta i gallan.

Läs om alla kurer mot smärta i gallblåsan här.